Çimleri neden zımparalamalıyım?

Sefer

Global Mod
Global Mod



Yosun, yabani otlar ve sazlar, çimleri tıkamak ve tıkamak için çekici değildir. Ufak bir hile ile bunu engelleyebilirsiniz.

Bir bakışta en önemli şeyler

Yemyeşil bir çim sadece güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda sağlıklıdır. Ancak bunu başarmak biraz dikkat ve doğru toprak gerektirir. İkincisi, esas olarak kişinin yaşadığı bölgeye bağlıdır.


Özellikle arazisi tınlı topraklarda olan bahçe sahipleri yabani ot, saz ve hatta yosun gibi çim sorunları ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Ancak onların da sağlıklı bir çimin tadını çıkarmasını sağlamaya yardımcı olacak bir numara var.


Çim bakımı hilesi: Çim nasıl zımparalanır


Çimleri zımparalamak istiyorsanız biraz zamana ihtiyacınız var.

  1. Çimlerinizi her zamanki gibi çim gübresi ile gübreleyin. (Gübreleme hakkında daha fazla ipucu burada bulunabilir.)
  2. 10 ila 14 gün sonra çimlerinizi biçin. Çok kısa ve çok uzun olmamalıdır. Üç inç idealdir. Bu yazıda, çimlerinizi ne sıklıkta biçmeniz gerektiğini özetledik.
  3. Biçme işleminden sonra çimlerinizi kazıyabilirsiniz. Bu, toprağı gevşetir ve havalanmasını sağlar. Alternatif olarak, tırmık da kullanabilirsiniz – ancak bu, çim köklerine çok fazla zarar verebilir. Bu yazıda, çimlerinizin zarar görmemesi için köklendirme yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğreneceksiniz.
  4. Şimdi kumu gerçekleştirin. Serpme veya gübre vagonu en uygunudur. Bu, kum tabakasını yüzeye eşit olarak yayar. Bu araçları hırdavatçılardan veya uzman satıcılardan ödünç alabilirsiniz.
Çimleri neden zımparalamalıyım?


Çimlerinizi zımparaladığınızda çim hastalıklarını ve kök çürüklüğünü önlemiş olursunuz.


Su üst katmanda biriktiği ve düzgün bir şekilde dışarı akmadığı için toprak özellikle nemliyse, yabani otlar ve yosunlar kolayca yerleşebilir. Bu genellikle tınlı ve sert, yani su geçirimsiz topraklarda olur. Çok fazla su basması da çimlerin çürümesine neden olabilir.


Çimi zımparalarsanız, toprağın gevşemesini ve su için daha geçirgen hale gelmesini ve nemin dışarı sızmasını sağlarsınız. Zımparalama aynı zamanda toprağın havalanmasını da iyileştirir. Bu da çim köklerini güçlendirir. Sonuç olarak, çim daha esnek ve daha güçlü hale gelir.


Çimleri ne zaman zımparalamalıyım?


Çimlerinizi düzenli ve yeterli miktarda gübreleyip, havalandırıyorsanız ve hala saz, yosun ve yabani otlar oluşuyorsa, çiminizi zımparalamalısınız. Çimdeki bu istenmeyen büyümeler, çimin çok fazla yük altında olduğunun, toprağın çok sıkı olduğunun veya toprakta çok fazla kilin olduğunun bir işareti olabilir.


Çimlerinizi kumlamak için en iyi zamanlar ilkbahar (Mart-Nisan) veya sonbahar (Eylül-Ekim arası) dönemleridir. O zaman hava ne çok sıcak ne de çok soğuk olur – bu nedenle çimin rahatsız olduğu ve/veya ek olarak strese girdiği sıcaklıklar olmaz.


Çimleri ne zaman zımparalamamalıyım?


Çimlerinizi yaz kış zımparalamamalısınız. Toprak çok kumlu olsa veya zaten iyi havalandırılmış olsa bile zımparalamadan yapabilirsiniz.


Çimleri ne sıklıkla zımparalamalıyım?


Çimlerinizi gerektiği gibi zımparalamalısınız. Yılda bir kez genellikle yeterlidir.


Çimlerimi zımparalamak için hangi kumu kullanmalıyım?


Temiz, yıkanmış kuvars kumu (tane boyutu yaklaşık 0,3 ila 0,4 milimetre) tavsiye edilir. Mümkün olduğunca kireçsiz olmalıdır. Alternatif olarak, yetkili satıcılardan temin edebileceğiniz özel çim kumu da kullanabilirsiniz. Oyun veya inşaat kumu, tane boyutu çok küçük olduğu için önerilmez.


Çimlerimi zımparalamak için kaç kilogram kuma ihtiyacım var?


Miktar, toprağın kil içeriğine ve çim bıçaklarının yüksekliğine bağlıdır. Çimlerinizi üç santimetreye kadar budadıysanız, çimin üzerine yaklaşık 1,5 santimetre kum serpmelisiniz. Bu, metrekare başına yaklaşık dört ila sekiz kilogram kuvars kumu yapar. Özel çim kumu ile paketin kaç metrekare için yeterli olduğu genellikle ambalaj üzerinde belirtilir.

turba sosu


Turba sosu genellikle uzman mağazalarda sunulur. Çim tohumu, kuvars kumu, gübre ve turbadan oluşur. Bu makale, ürünü neden kullanmamanız gerektiğini açıklamaktadır.
 
Üst