Çiçek tarhında ekim nasıl başarılı yapılır?

Sefer

Global Mod
Global Mod



Kadife çiçeği ekimi yeni başlayanlar için bile çocuk oyuncağıdır. Ancak zamanlama, ekim derinliği ve sıcaklığının doğru olması gerekir. Size nasıl yapılacağını göstereceğiz.


Kadife çiçeği sadece görünüşü güzel değildir. Ayrıca yenilebilirler ve yemekleri süslemek ve çay yapmak için kullanılabilirler. Çiçekleri kendiniz ekmek istiyorsanız, başarıyı çeşitli faktörler belirler. Mesela çiçeği ne zaman diktiğiniz, hangi toprakta, ne kadar güneş aldığı önemlidir.


Kadife çiçeği tohumlarını Mart ve Ekim ayları arasında ekin. Bitkilerin yatakta mı yoksa balkon kutusunda mı yoksa saksıda mı büyümesini istiyorsunuz? Kadife çiçeklerinin saksıda büyümesini istiyorsanız Mart ortasından itibaren evde yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Aksi takdirde, açık havada doğrudan ekimin yalnızca Mayıs ortasından itibaren yapılması önerilir. Prensip olarak, kadife çiçeği tohumları genellikle hızlı bir şekilde filizlendiğinden ön ekime gerek yoktur.


Tohumların çimlenmesini hızlandırmak için onları gece boyunca ıslatmanın etkili olduğu kanıtlanmıştır. Tohumlar küçük tırtıllara benzer, kahverengi ila siyah renktedir ve halkaları vardır. Tohumları ılık suyla dolu bir kaseye koymanız yeterlidir. Ertesi sabah onları şu şekilde ekmeniz gerekir:


Bahçe yatağında, balkonda veya terasta olsun, kadife çiçeğinin güneşli veya kısmen gölgeli bir yere ihtiyacı vardır. Tohumlar filizlendikten sonra genç bitkilerin düzenli olarak sulanması çok önemlidir. Toprak besinler açısından yeterince zengin olduğu sürece gübrelemeye gerek yoktur. Kadife çiçeklerinizi ara sıra yaprak bitleri ve küf açısından kontrol etmek en iyisidir. Bunlara duyarlı kabul edilirler.


Kadife çiçeğini bir kez ektiyseniz ve solmuş çiçekleri kesmediyseniz ve tohumların engellenmeden gelişmesine izin verdiyseniz, çiçekler her yıl kendilerini yeniden ekecektir. Yani artık ekim konusunda endişelenmenize gerek yok.
 
Üst