CHP’de 40 milyonluk skandal! Kritik isim deklare etti: Parayı elden aldım

CesHef

Global Mod
Global Mod
CHP’de 40 milyonluk skandal! Kritik isim deklare etti: Parayı elden aldım Son dakika haberler: CHP yandaşı gazetecilerin ifşaları CHP’deki milyonluk vurgunu da gün yüzüne çıkardı. birinci vakit içinderda Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ABD’de kara para aklamasıyla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın parasıyla Artı 1 televizyonunun kurulduğunu belirterek, Uğur Dündar’ın da buna öncülük ettiğini ima etmişti. Son olarak da gazeteci Can Ataklı, kanalın kurulması için toplanan 40 milyon liranın CHP’li bir yönetici tarafınca buharlaştırıldığını deklare etti. Ataklı, 40 milyon liranın hangi CHP’li isim tarafınca, nasıl toplandığına dair bilgi vermezken, CHP’li eski Maltepe Belediye Lideri Mustafa Güçlü de savları doğruladı.

CHP’nin Seyahat kalkışmasından daha sonra kanal kurmak için düğmeye bastığını söyleyen Varlıklı, CHP’li belediyelerden 300 bin dolar talep edildiğini, kendisinden istenilen 300 bin doları da vermediğini anlattı. Periyodun CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ise o paraların CHP Milletvekili Erdoğan Toprak tarafınca toplandığını deklare etti.

CAN ATAKLI DA İTİRAF ETMİŞTİ

Can Ataklı, “Artı 1 TV kurulduğu vakit içinde ilgili fazlaca şaibe var. CHP’den toplanan bir 40 milyon lira var. Kayıp. Kıymetli bir CHP’linin ‘tamam, ben hallediyorum’ diyerek onun kıymetli bir kısmını yok ettiğini, gerisiyle de bir bina yaptığını söylerler..” dedi.

BELEDİYELER HARACA BAĞLANDI

SABAH’a konuşan CHP’li eski Maltepe Belediye Lideri Mustafa Güçlü, sürecin Gezi’den daha sonra başladığını anlattı. Buna bakılırsa Halk TV’nin yanında yeni kanal için düğmeye basıldı. “Kanalın başına da Uğur Dündar gelecek” denildi. Bir otelde toplantı yapıldı. Genel Lider Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan Toprak’a kanısını sorduğunda Toprak, “10 belediye 300 bin dolar verirse kâfi dayanak sağlanmış olur’ karşılığını verdi. bu biçimdece para toplamaya başladılar.

CHP’nin kurmak isteği kanal için CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, küçük belediyelerden 300’er bin, Sarıyer’den 2 milyon dolar istedi.

TOPRAK’A PARAYI ELDEN VERDİM

Periyodun CHP’li Bakırköy Belediye Lideri Ateş Ünal Erzen de Toprak’ın kendisinden televizyon kanalı kurulmak için para istediğini söylemiş oldu. Toprak’ın Levent’teki ofisine gittiğini belirten Erzen, “Param yoktu, oğlumun düğünündeki altınlarını kuruş kuruş hesap ederek, bir kâğıda yazarak Erdoğan Toprak’a ofisinde verdim ve para yetmedi. Üzerine 48 milyar verdim” dedi.

KANAL BATTI, PARA BUHAR OLDU

CHP’li liderlerin birden fazla, genel lider yardımcısı Erdoğan Toprak’ın Levent’teki ofisinde paraları ödedi. Teze bakılırsa kanal, ABD’de kara para aklamasıyla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın parasıyla kuruldu. Toplanan 40 milyon lira ise hiç bir vakit kanala gitmedi. Kanal battı, 40 milyon lira ise sırra kadem bastı. Partililer kayıp paranın peşine düşerken Toprak, olayı yalanladı. “Tüm savlar, aday olamayan birtakım şahısların intikam gayretlerinin kararı” diyerek eski belediye liderlerini suçladı.

YAZILARINA ORTA VERDİLER

Ülke gündeminin bir numaralı tartışması haline gelen savlar daha sonrası birbirlerine düşen Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar yazılarına orta verdi. Dündar yaptığı açıklamada, “Kendimi ne vakit toparlarım bilmiyorum. İçimden yazı yazmak gelmiyor” derken Yılmaz Özdil ise göz ameliyatı olacağını öne sürerek bir süre yazı yazmadı.

KAYNAK: SABAH