Bülent Arınç’tan tuhaf açıklama: Erdoğan’a rakip olmam lakin beni zorlamasınlar

CesHef

Global Mod
Global Mod
Bülent Arınç’tan tuhaf açıklama: Erdoğan’a rakip olmam lakin beni zorlamasınlar Eski TBMM Lideri Bülent Arınç, “AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olmayacağını lakin kendisini zorlamamaları gerektiğini” söylemiş oldu.

“BENİ KISKANAN ÇIKABİLİR, GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”

BBC Türkçe’ye konuşan Arınç, kendisinin AK Parti’deki en kıdemli kişi olduğunu belirterek, “Kızan, kıskanan çıkabilir. Güneş balçıkla sıvanmıyor” dedi. Arınç, “Siyasi teklif gelse ne dersiniz?” sorusunu şöyleki yanıtladı:

“Şimdi o denli bir teklifin geleceğini düşünmüyorum. Ancak ben AK Parti’nin kurucusuyum, meskenin sahibiyim. AK Parti’de benden daha kıdemli insan yok. Ben bu partinin sac ayaklarından, kurucularından, temel taşlarından birisiyim. Buna kızanlar, kıskananlar, beni kötülemek isteyenler çıkabilir. Güneş balçıkla sıvanmıyor.

“HİÇBİR VAKİT RAKİP OLMAYACAĞIM

BENİ FAZLA ZORLAMASINLAR”

Başımı AK Parti’den öteki bir partiye çevirmem. AK Parti’de olacağım, cumhurbaşkanımızın yanında, etrafında olacağım. Ona karşı hiç bir vakit rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Zira içtihatlar vakit zaman değişebilir.”

“2013’E KADAR TABİR ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANAYDIK”

“AK Parti’de neler oldu?” sorusunu da yanıtlayan Arınç, şu tabirleri kullandı:

“İlk geldiğimiz vakitten 2010 referandumuna kadar, 2013’teki bir grup olayların başlamasına kadar, tabir, teşebbüs, inanç ve fikir özgürlüğünden, fikir özgürlüğünden yanaydık.

Biz hoş bir devir yaşadık, son vakit içinderda tahminen birtakım geri gidişler var. 2011’de yüzde 50 oyu yalnızca AK Parti’nin çekirdeğinden almadık.

Artık alabilir miyiz? Herbiçimde alamayız.”

Arınç’ın açıklamaları üzerine muhabir, “İşte bunun niçini nedir?” diye sordu. Arınç şu yanıtı verdi:

“Bunun niçini hayli. Kale düşmüş de ordu kumandanı, kale kumandanını çağırmış. Bu kale niçin teslim oldu? Efendim 10 tane niçini var, demiş. E say bakalım? Bir; barutumuz bitmişti. İkincisini saymaya gerek yok demiş.

Barut biterse kaleyi savunmak mümkün değil. Bunu emsal bir öykü olarak söylüyorum.

Renklerin hepsi hoştu fakat evvel beyaz bozuldu. Beyaz lekelendi mi ardı esasen geliyor, alaca bulaca… Hoş günler nazaranceğiz çocuklar, güneşli hoş günler. Motorları süreceğiz denizin dalgalarına.”

KAYNAK: BBC TÜRKÇE