Bu taraf öne bakmalı

Sefer

Global Mod
Global Mod



Taze pişmiş kekin bir tarafı yumuşak, diğer tarafı yanık mı? Kendi kızartmalarınız ıslak, diğerleri altın kahverengi mi? Sebebi bu olabilir.

Bir bakışta en önemli şeyler

Zaman zaman fırındaki kekin eşit şekilde pişmediği veya ev yapımı pizzanın bir tarafının çıtır olmasına rağmen diğer tarafının hala yumuşak ve çiğ olduğu oluyor mu? Bunun nedeni fırın tepsisi olabilir. Yanlış model olduğundan değil. Daha doğrusu doğru kullanılmadığı için.


İpucu 1: Fırın tepsisini doğru şekilde içeri itin


Genellikle fırın tepsisinin iki uzun kenarından biri hafif eğimlidir.


Eğimli kenarın amacı kekin tepsiden çıkmasını kolaylaştırmak veya kavurma sonrasında fındıkların kaseye kolayca dökülmesini sağlamak değildir. Fırındaki hava sirkülasyonunu destekler. Ancak bunu yapabilmek için pişirme sırasında öne değil geriye doğru bakması gerekir.


İpucu 2: Pişirme sırasında fırın tepsisini çevirin


Fırın tepsinizin kenarı eğik değilse, pişirme süresinin yarısına gelindiğinde tepsiyi çıkarıp 180 derece döndürüp tekrar yerine koyabilirsiniz. Bu aynı zamanda yemeğin daha eşit şekilde pişmesi veya pişirilmesi anlamına da gelir.


Bu hile aynı zamanda hava sirkülasyonuyla değil, üstten ve/veya alttan ısıtma kullanılarak hazırlanan yemekler için de geçerlidir. Kural olarak, çoğu fırının arka kısmı, kapının yakınındaki ön bölgeye göre biraz daha sıcaktır. Bu nedenle ısı dağılımı eşit değildir.

Önemli


Mayalı köfte, sufle ve cheesecake'leri buharda pişirirken fırın tepsisini döndürmemelisiniz. Çünkü fırın kapısının açılması bulaşıkların çökmesine neden olur.


Fırın tepsisi: Daha iyi pizza taşı mı?


Elinizde pizza taşı yoksa fırın tepsisini ters çevirip alt kısmı yukarı bakacak şekilde fırına koymayı düşünebilirsiniz. Bu, ısının tabanda aşağıdan birikmesine ve tepsinin fırına doğru şekilde yerleştirilmesine göre daha fazla ısınmasına neden olur. Isıtılmış fırın tepsisi daha sonra pizza taşı yerine kullanılabilir. Avusturyalı Ulli Haus'un deneyinde gösterdiği gibi ne yazık ki bu yöntem işe yaramıyor.


Ancak yine de fırında bulunan yemeğinize her zaman dikkat etmeli, fırınınızın programına veya tarif bilgilerine yüzde 100 güvenmemelisiniz.
 
Üst