BBP Genel Lideri Destici, Başşehir Kulisi’nde

CesHef

Global Mod
Global Mod
BBP Genel Lideri Destici, Başşehir Kulisi’nde Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Müellifi Mehmet Acet’in bu hafta Başşehir Kulisi programında konuğu Büyük Birlik Partisi Genel Lideri Mustafa Destici…

İşte Destici’nin açıklamalarından satır başları:

Biz tercihimizi aslında 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi yaptık. Bizim ittifakımızın darbecilere karşı kuruldu. Atılan tüm adımların takipçisi olduk ve içerisinde olduk. Anayasa değişikliği yapıldı biz bu referandumda da ‘Evet’ oyu kullandık. Biz 2017’de Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer aldık. İttifak iki türlü yapılıyordu, bir kendi isminizle, iki kendi MYK müsaadeli olarak kaç arkadaşımız var ise öbür partilerden aday olabiliyordunuz. 17 arkadaş ile bir arada AK Parti listelerinde seçime girdik.

Biz daha sonrada mahallî seçimler yaşandı, biz lokal seçimlerde de BBP olarak Cumhur İttifakı hassasiyetini gözettik. Şayet bir risk gördüysek aday çıkarmadık. 350 belediyede aday gösterdik. Burada Cumhur İttifakı adaylarını destekledik. Buna karşın parti olarak yüzde 2 oy aldık. Daha da yüksek alabilirdik, daha fazla aday gösterseydik. Lakin biz orada oyu değil, Cumhur İttifakı’nı destekledik. Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz’daki ruhu devam ediyor. Hem Türkiye’nin dış siyasetteki adımlarını yüzde yüz benimsiyoruz. Bu siyasetler Türkiye’nin ana siyasetleri.

“HDP, 6’LI DORUĞUN ASLİ UNSURU”

Biz masa etrafında buluşan 6 partinin lideri şayet Türkiye’deki iktidar olursa, Libya’dan çekilecekler, Suriye’den çekilecekler. PYD’yi de tanıyacaklar. Avrupa Birliği’nin Doğu Akdeniz’deki tezlerini kabul edecekler.

HDP, Millet İttifakı’nın asli ögesi. Oradaki taktik şu, artık şayet HDP’yi o masayı oturtsaydı bu biçimde millet ne diyecekti. Bunlar PKK ile işbirliği yapıyorlar. Bunun için dediler ki siz dışarıda durun. Milletin reaksiyonundan çekindikleri için HDP’yi masaya oturtamadılar.

GÜZEL Parti’de homojen değil, içlerinde HDP ile görüşenler var başka taraftan HDP ile bir ortaya geldiklerinde taban kaybedeceklerini biliyorlar.

“HDP’YE KABİNE’DE KOLTUK VERİRLER”

Bütün saha ve anket çalışmaları, kendileri de açıklıyor ki ben onlara inanmıyorum. Ben anketlerin masa başı yapıldığını düşünüyorum. Burada yüzde 2 yanılma hissesi var diyor, bunları da daima kendilerine kullanıyorlar. Seçim diyelim ki kendi hesapları tuttu, ikinci cinse kaldı. İkinci çeşitte HDP ile aldığında, HDP’ye koltuk vermeyecekler mi? verecekler. Bu 6’lı görüşmede bakanlara kadar paylaşım yapılmış. İlkesel olarak bakan yardımcılıklarının da konuşulması ve dağıtılması bu görüşmede gündem olmuş. Bu kadar ayrıntıya kadar girilmişse HDP ile ilgili tahminen açıktan bir şey konuşulmamıştır lakin HDP’nin takviyesi ile seçimi kazanırsa onlara da koltuk verecekler. Kesin kabineye girer, kabineye girmeden ikinci tıpta takviye vermezler. Diyelim Meclis’e geldi iş, HDP ile elde edebilecekler.

KAYNAK: HABER7