Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti’ye katıldı

CesHef

Global Mod
Global Mod
Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti’ye katıldı Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, AK Parti’ye katıldı. Ok, 2020’nin Şubat ayında UYGUN Parti’den istifa etmişti.

AK Parti Küme Toplantısı’nda kelam alan Ok, kısa bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin kurulan oyunları bozduğunu, dostlarına itimat veren bir ülke olduğunu belirten Ok, “İşte bunun için Cumhur İttifakı dedim, AK Parti’de uğraşta ben de varım dedim” sözlerini kullandı.

Ok’un AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

İSMAİL OK KİMDİR?

1964 yılında Balıkesir Kepsut’ta doğdu. Anne ismi Fatma, baba ismi Eyyup’tür.

Eğitimci; Birinci ve orta eğitimini Balıkesir’de tamamladıktan daha sonra bir daha Balıkesir’de Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya – Fizik Kısmında eğitim gördü. 21 yıl boyunca Türkiye’nin biroldukça köy, ilçe ve vilayetinde öğretmenlik yaptı.1995-1999 yılları içinde Türk Eğitim-Sen İdare Şurası Üyeliği, 1999-2003 yılları içinde Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen Balıkesir Vilayet Temsilciliği nazaranvlerinde bulundu. Türk Ocakları ve Aydınlar Ocağı Balıkesir Şubeleri üyesidir. Üyeliğinin sürdüğü Türkiye Kamu Çalışanları Vakıf’ında, idare şurası üyeliği ve lider yardımcılığı bakılırsavlerinde bulundu.2009 yılında gerçekleştirilen lokal seçimlerde Balıkesir Belediye Lideri seçildi ve 5 yıl Balıkesir halkına hizmet etti.

2015 yılında yapılan genel seçimlerde 25. Periyot Milletvekili olarak TBMM’ye girdi; bir daha birebir yılın Kasım ayında yapılan seçimlerde 26. Periyot Milletvekili olarak yine seçildi. Tarım, Orman ve Köy İşleri Komitesi Üyesi olarak vazife yaptı.Şu an 27. Periyot Balıkesir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Divan Katip Üyesi olarak misyon yapmaktadır.

İngilizce bilen Ok, evli ve iki çocuk babasıdır.