Bakan Özer’den yarıyıl tatili iletisi: İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler

Sefer

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Esenler “Tuna Eğitim Vadisi” temel atma merasimine katıldı. Merasime Bakan Özer’in yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Esenler Belediye Lideri Tevfik Göksu da katıldı. ü

Bakan Özer merasimde yaptığı konuşmasında, yarıyıl tatilinin Cuma günü başlayacağına dikkat çekerek, “Öğretmenlerimizden istirhamımız var. Öğrencilerimize bu 2 hafta içerisinde ödev vermesinler. Nitekim öğrencilerimiz de bilhassa yeni başlayan, eğitime yeni başlayanlar hariç, öbür öğrencilerimizin hepsi bu 1 yıllık ortadan daha sonra bilhassa birinci aylar hakikaten önemli bir imtihan verdiler. Onun için bu 5 aylık ağır eğitimden daha sonra onların da 2 hafta hoş bir dinlenmeye gereksinimleri var. İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler” dedi.

“15 BİN ÖĞRETMEN ATMASININ YÜZDE 50’SİNİ YANİ 7 BİN 500 ÖĞRETMENİ İNŞALLAH İSTANBUL’A VERECEĞİZ”

Bakan Özer, “İstanbul’daki eğitim yatırımlarını 2022 yılında tamamlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şu ana kadar İstanbul’umuza 5 milyarın üzerinde eğitim yatırımını 2022 yılında verdik. Yalnızca okul yapma değil, beraberinde okulların içerisinin donanımının yapılması için önemli bir biçimde dayanak veriyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu üzere 31 Ocak’taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50’sini yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul’a vereceğiz. Yalnızca İstanbul’da okullar yapmak değil, hem de öğretmen, insan kaynağı atamak, alt yapının güçlendirilmesi noktasında önemli yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Özer, “Mevcut eğitim yatırımlarının ötesinde 2022’de vermiş olduğunuz yatırımların ötesinde Esenler’de arsa bulun 20 tane ek yatırım daha yapalım. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise neye gereksiniminiz var ise kâfi ki bize arsa gösterin, biz çabucak arsayı bulduğunuz anda inşallah her türlü takviyeyle o süreçlerin tamamlanmasında sizlerin yanında olacağız.” dedi.

“HENÜZ 5’İNİ AÇABİLDİK”

Vali Yerlikaya da merasimde bir konuşma yaparak, “İstanbul’umuzda 39 ilçemizde eksiksiz okullar yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Mahmut Özer Hocamız, değerli Bakanımızın dayanaklarını biz yürekten hissediyoruz. Bu eğitim öğretim devrinde 36 okulu açmamız lazımdı. çabucak hemen 5’ini açabildik, devam ediyoruz. Birinci yarıyıl tatiline artık ramak kaldı. çabucak hemen salgın bitmedi. Aşıyla büyük bir güç elde ettik. Birinci yarıyıla geldik” dedi.