Bağlar Belediyesi’nden üniversite adayları için dev fiyatsız eğitim hizmetine devam

Sefer

Global Mod
Global Mod
Diyarbakır Bağlar Belediyesi, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı gereksinim sahibi öğrencilere yönelik TYT-AYT kurslarına yeni periyotta de devam etme sonucu aldı.

Daha evvel kütüphane olarak hizmet verirken Bağlar Belediye Lideri Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla modernize edilerek hem eğitim merkezi birebir vakitte kütüphane olarak fonksiyon nazarancek hale getirilen Pir Şamil Mahallesi’ndeki eğitim merkezinde fiyatsız kursların üçüncü yılı için kayıt süreçlerine başlandı. Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca ilan edilecek yeni eğitim ve öğretim yılına paralel olarak kurslarda eğitim başlayacak. Kayıt konusunda kota ve sınırlama konulmazken, gereksinim sahibi olduğu tespit edilen lise mezunu olması katılaşmış tüm üniversite adaylarının kaydedileceği bilgisi verildi.

TYT-AYT kurs kayıt süreçleri 30 Ağustos’a kadar devam edecek.

TÜM MUHTAÇLIKLARINI BELEDİYE FİYATSIZ KARŞILIYOR

Geçen senelerda olduğu üzere bu yıl da öğrencilerin kırtasiye eserleri, eğitim seti ve gibisi muhtaçlıklarının belediye tarafınca karşılanacağı kaydedildi.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafınca alanında uzman öğretmenler nazaranvlendirilerek desteklenen proje birinci iki yılında ulaştığı muvaffakiyet ile dikkat çekerek halkın ,öğrencilerin ve velilerin takdirini topladı. Kurslara katılan öğrencilerin kıymetli bir kısmı Türkiye’nin kıymetli üniversitelerine yerleşti.

Öğrencilerin kırtasiye eserleri, eğitim seti ve gibisi muhtaçlıklarının belediye tarafınca karşılanacak.

“BİZİM İÇİN BİR TEK GENCİMİZİN HAYALLERİNE KAVUŞMASI DAHİ ANLAMLIDIR”

Beşere ve eğitime yapılan yatırımı epeyce kıymetli gorerek iki yıl evvel başlattıkları eğitim kurslarının hizmet ağını genişleterek devam etmeyi kararlaştırdıklarını belirten Bağlar Belediye Lideri Hüseyin Beyoğlu, “Öğrencilerimizin huzurlu, sağlıklı ve en ülkü şartlarda üniversite imtihanlarına hazırlanması için tüm detayları düşünerek çalışmalar yapıyoruz. Kayıtlar için her hangi bir kota ve sayı sınırlaması koymadık. Lise mezunu, muhtaçlık sahibi herkesi bu hoş hizmete dahil etmek için tüm imkanlarımızı zorlayacağız. Bizim için bir tek gencimizin hayallerine kavuşması dahi anlamlıdır” dedi.