Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: Pandemi daha sonrası yeni devirde bütün paradigmalar alt üst oldu

CesHef

Global Mod
Global Mod
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: Pandemi daha sonrası yeni devirde bütün paradigmalar alt üst oldu Vali Aydoğdu dünyanın süratle geçirdiği süreçte bütün paradigmaların alt üst olduğunu yeni periyotta fikri yatırımların ön plana çıktığını, inovatif hünerlerin daha fazlaca pahalanacağını söz etti.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun konuşmasından satır başları;

Yeni süreç bize neler getirdi. Bu hiç yapmam dediğimiz şeyleri yapmaya başladık 21 yüzyıl marifetleri değişti bi konut işi yapmak Televizyon izlemek uzaktan eğitim kavramları hayatımıza girdin bu wifi temel bir gereksinim oldu. Yani bu süreçte wifi olmasa herbiçimde konutta meskenlerde sıradan bir Kıyamet kopardı. İşe geç kalanlara bile kızarırken gelmeyenlere teşekkür eder olduk.

“FİKRİNİZ YOKSA HİÇBİR BEDELİNİZ YOK”

Bilgisayarın ve televizyonun başından kaldırmaya çocuklarımızı daima kaldırmaya çalışıyorduk tablet kullanmaları televizyonun başında olmaları Eba yı takip etmeleri için yapmadığımız tatlılık kalmadı. Burada şunu anlamamız gerekiyor. Bu psikoloji bizi nereye getirdi babadan oğula geçen zenginlik yerine parayı da fikir geçiyor artık sahipliği yerine erişim alıyor benimdir Ben bunu sahibim Hayır artık erişebiliyor sanız ulaşabiliyor sanız Sizsiniz fiziki yatırımda artık bitiyor Pekala ne geliyor fiziki yatırımı yerine bu fikre yatırım hakikaten niyet yatırım fazlaca ön plana çıkıyor Artık arkadaşlar fikir parayı diyor bu fikriniz Yoksa hiç bir bedeliniz yok. Biz yaşadığımız dünyanın kurallarını bilmezsek nereye gidiyoruz. Ne yapıyoruz. Ne yapmamız gerektiği üzerinde bir fikrimiz olmaz artık dünya değişti, değişimler oluyor.

“İNOVATİF MAHARETLER PARA KAZANDIRIYOR”

Pekala çalışma yaşamında ne oluyor? Orta sınıf meslekler azalıyor artık üstün yetenekliler ve vasıfsız olanlar da iş var. Bakın Burası fazlaca farklı nitekim orta yetenekleri artık iş yok olağan mühendise değil yenilik yapar mühendise muhtaçlık var işe girmek yerine iş kurmak iş icat etmek üzere inovatif maharetler para kazandırıyor üretebiliyor musun dünya bilgi stokuna bir şeyler koyabiliyor musun bu biçimde sen kıymetlisin Yapay Zeka makinesinin idare şurası olacağı bir dünya konuşuluyor ve sermayenin yerine yeteneğin ön plana geçtiği bir çalışma hayatına bahsediyoruz dünyadaki eğitimde ne üzere değişimler ve dönüşümler olacak eğitimde artık yetenekler Hacı Ömer Beyefendi ön plana çıkacak yeniye farklı olma ezberi bozan a Değer verilen bir kişilik periyodu yaşıyoruz bu biçimde yapmamız gereken insanların kesinlikle kabiliyetleri vardır Bu kabiliyetlerini keşfetmelerine sebep olmalıyız eğitimde bu gelişmeler olurken idarede neler olacak

KADRO OYUNU

Hürmet temelli bir ekip yapısı oluşturulmalı. Kadro oyunu şu demek; her insanın tıpkı yetenekli olması demek değil. her insanın bir noktada bir yere adanmışlık ruhu ile hareket etmesi de mi demektir yetkiden daha fazlaca tesir gücünü kullanmalıyız yetkiniz var.

Eğer siz bir yer lakin içecekseniz ya da bir yerde bir köyde halk ekimi yöneticisiniz Tabip sanız yetkiniz vardır ama yetkiniz kadar etkiniz yoksa başarılı olma talihiniz yoktur artık dünyada fizikî istihdamdan hayli zihinsel istihdam ön plana çıkıyor.

Ne demek bu bu sizden maaş alıyoruz birisi sizin onu zihinsel olarak kalbi olarak orada tutmanız gerekir. bu biçimde bizim yapmamız gereken yalnızca insanları ve denen bir yerde tutmak değil hem zihnen hem kalben o kuruma aidiyet hissiyle bağlamamız gerekiyor hürmet ve sevginin olmadığı yerde üretim olmaz. Onun için bizim Buyruk yerine daha epeyce Kalbe karar etmemiz gerekiyor Ne yapmamız lazım natürel sorunları söylemiş olduk. tahlile gelir benim kendimce senelerca deneyim ettiğimi bir şey söyleyeceğim birincisi hürmet artık bir saygıyı da yanlış anlıyoruz hürmet ne biliyor musunuz doğayı ve insanları bizim Başımızdaki üzere değil oldukları üzere kabul etmek toplumun birtakım bölümlerinin gereksiz kimi fikirleri bedelsiz birtakım insanları faydasız görüyorsam bu biçimde biz şu anki yaptığımız işi yapmalıyız.

Bir şey olduğu üzere kabul ediyorsak hürmet demiştik. Hürmet duyduğumuz varlığın fıtratına sempati duyuyorsak bunun ismi da sevgidir. Sevgi üzerinde hayli durmamız gerekiyor Niçin ben Sevgi aldım memnun ve huzurlu yaşamanın altında Sevgi vardır. Sevgi insanın iradesiyle olan bir şey değil onun için sempati duymak tabirini burada kullandım 3. taşımız inovasyon. İşin temelinde fikir olacak ve bu fikrin kararında bir katma kıymet bir sonuç ortaya çıkacak hangi fikrim para edeceği ya da kıymet üreteceği muhakkak olmayabilir lakin değerli olan onun kararında sizin bir kat mat bu etmeniz niçin bunu söylüyorum. Zira Artık yaşadığımız asırda üretmeden ayakta kalmanız mümkün değil bu üretmek yalnızca maddi olarak bir mal üretmek değil sevgi üretmek, yeterliliği üretmek müsamaha üretmek bunu yaymak paylaşmak. O hoşluklarla memnun olmak bunların toplam hepsine ben ne ismini veriyorum; inovasyon. Pekala biz artık kavanoza bu üçünü koyduk. Bu boşlukları neyle dolduracağız arkadaşlar.

“HEP birlikte BENCE HOŞ BİR ÖYKÜ OLUŞTURDUK”

Bu boşlukları okumayla dolduracağız Şayet okumuyorsanız kendinizi geliştirme yiyorsanız hiç bir biçimde bir kıssa oluşturmanız mümkün değil bakın ben her vakit gençlere tavsiyede bulunuyorum diyorum ki; Hayal gücünüzün gelişmesi için sinema izleyin iç dünyanızda derinleşmek için kesinlikle kitap okuyor. Zira kitap geçmiş birebir vakitte gelecek içinde köprü kuran epey değerli bir vasıtadır. Onun için okumadan kendinizi değiştirmeniz kendinizi geliştirmeniz insanlara topluma gelişmelere farklı açıdan bakmanız mümkün olmuyor. Bu süreç içerisin de aile hekimlerinin gösterdiği hakikaten gösterdiği katma kıymet ve muvaffakiyet takdire şayandır. Bence bir öykü yazılmıştır burada ve bakın ben her vakit söylerim kıssası olmayan insan yarım insandır.

Aksaray’daki aile doktorları tabiplerimiz daima birlikte bence hoş bir öykü oluşturduk. Bu öyküyü hürmet sevgi inovasyon ve kendimizi geliştirerek daha ileriye hakikat taşıyacağımızı düşünüyorum.

Bir virüs Çin’de çıktı. Bütün dünyaya bir ay içerisinde yayıldı. bu biçimde maddi bir virüs bu biçimde yayılıyorsa unutmayın ki yapılan hoşluklar de uygunluklar de bir virüs üzere bulaşıcı özelliği vardır. Lakin buna inanmamız lazım bunu ömrümüze göstermemiz lazım.

KAYNAK: HABER7