AK Parti İzmir Vilayet Lideri Daima, Başşehir Kulisi’nde

CesHef

Global Mod
Global Mod
AK Parti İzmir Vilayet Lideri Daima, Başşehir Kulisi’nde AK Parti İzmir Vilayet Lideri Kerem Ali Daima, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başşehir Kulisi programında soruları yanıtlıyor. Sürekli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

“30 YILDIR BÖYLESİNİ GÖRMEDİM”

Yalnızca Bayraklı’da konut teslim merasimine 12 bin vatandaş katıldı. Akabinde Menemen’e gittik. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaştığını söylemiş olduler fakat Cumhurbaşkanımız bir türlü gelmiyor. Yollar dolu. Balkonlardan karanfil atıyorlar. Mükemmel bir tabloydu. 30 yıldır siyaset yapıyorum. Çok mitingler gördüm. 300 binler 400 binler topladığımız oldu. Lakin şu heyecan, samimiyet değişikti. Menemen’de 27 bin kişi vardı. Bütün Menemen sokaklardaymış, tahminen 50 bini geçen insan topluluğu vardı.

İZMİR SARSINTISININ YARALARI NE KADAR SARILDI?

Zelzele anından itibaren merkezi hükümetle lokal yönetim birinci süreçte bütün problemleri çözdük. Fakat daha sonrasında kendi sorumluluklarını yerine getirmediler. İzmir’de yapı stoğunun yüzde 80’i dertli. Kentsel dönüşüm olması gerekiyor. Sarsıntıdan etkilenen 80 bin konut var. Biz proje alanı yaptık. Bir kısmını çözüyoruz lakin başkalarının çözülmesi için belediyenin bu işin ortasında, merkezinde olması lazım. Yetki bundan daha sonra büsbütün belediyede.

İZMİR KÖRFEZİ VE KİRLİLİK SORUNU

Körfez’de durum her gün berbata gidiyor. İzmir Körfezi’nde farkındalık oluşturmak için seyahat yaptık. Büyük teknelerle gittik fakat aşikâr bir yerden daha sonra tekneler kirlilikten ötürü gidemiyor. Balçık, çamur, kirlilik, atıklar… Felaket bir durum.

Seçimden daha sonra vaatleri bu körfezde üç yıl daha sonra yüzeceğim. Bu çalışmayla bu körfezde 13 yıl daha sonra da çözemezsiniz. Ben diyorum ki: Müddetleri 6 ay daha sonra. bu biçimde girerler, kıyıda ambulans karşılar.

Lider dış körfeze gidiyor. Orası daima temizdi. Gidiyor, fotoğraf çektiriyor; algı yapıyor.

Körfez kirliliğinin yegane niçini arıtma değil. Körfezi kirleten dereler var. Bu derelerin ıslah edilmesi lazım. Temizleyeceklerine dereleri daha hayli kirletiyorlar.

Bizim Lider İzmir Körfezi’nin kirliliğini Gediz Irmağı’na bağlıyor. Gediz Irmağı dış körfeze akıyor. İzmir Körfezi’ni ilgilendiren bir konu yoktur. Kendi belediyeleri dahi bu fikre karşı çıktı, “Herkes kendi önüne baksın” dedi.

“Ben Etraf ve Şehircilik Bakanı değilim” dedi Sayın Lider. O denli değil. Yetki de sorumluluk da onda.

İZMİR SEÇMENİ BU KADAR MESELEYE KARŞIN niye CHP’Yİ TERCİH EDİYOR?

Seçmeni suçlamak bizim usulümüz değil. Onların iradesinin başımızın üzerinde yeri var. İzmir seçmeni ideolojik etkenlerle karar veriyor. Hizmettense ideolojik tercihlerini sandığa yansıtıyor. Biz de bunu hürmetle karşılıyoruz.

KAYNAK: HABER7