AK Parti Genel Lider Yardımcısı Vedat Demiröz Başşehir Kulisi’nde

CesHef

Global Mod
Global Mod
AK Parti Genel Lider Yardımcısı Vedat Demiröz Başşehir Kulisi’nde AK Parti Genel Lider Yardımcısı Vedat Demiröz, Kanal 7 ekranlarında Başşehir Kulisi programında Mehmet Acet’in konuğu olarak gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

İşte Demiröz’ün açıklamalarından satır başları:

250 milyon kişi Kovid’e yakalandı, 5 milyon kişi vefat etti. Ülkemizde 8 milyon hastamız oldu. Dünyadaki daralmaya baktığınızda Türkiye 2020 yılı sonunda müspet büyüyen bir kaç ülkeden biri. Bu yılda birinci ve ikinci çeyrekte 21,7 büyüdük. Türkiye’nin aylık ihracatı 20 milyar doları geçti.

Bizim Türkiye’de düşüncemiz taban ücretliler, sabit ücretliler ve emekliler. Bu mevzuda çalışıyoruz. Bütçe içerisinde bu zahmetleri çözmeye çalışacağız.

TABAN FİYAT VE EMEKLİ ARTIRIMI

Taban fiyatta komite kesinlikle tüm düşünceleri ele alarak geçen yılın enflasyon sayısına bakarak belirleyecektir. Sabit gelirliyi, taban ücretliyi ve emeklileri düşünerek artırımları enflasyona göre belirleyeceğiz.

AK Parti olarak emeklileri de enflasyona ezdirmeyeceğiz.

“ÖLDÜK BİTTİK” SİYASETİ YAPILIYOR

İktisada ben daima olumlu baktım. Gelirimize bakılırsa ömür kalitemiz nitekim yüksek. 20 yıldır iktidardayız ve epeyce şeyler yapıldı. Bugün Türkiye’de 25 milyon kayıtlı otomobil sayısı var. Hane sayısı 19 milyon yani her konuta bir araç var. Lüks demiyorum katiyetle muhtaçlık. Bir telefon 15 bin lira ve alınabildiğine göre demek ki alım gücümüz var. Öldük bittik siyaseti yapıyor ya muhalefet o kadar da değil.

2016’lara gidersek 15 Temmuz’a, enflasyon 6 civarındaydı. Türkiye fazlaca düzgün durumdaydı. Lakin Türkiye üzerinden dış müdahaleleri unutmamalıyız. Ayrıyeten pandemi de tüm dünyayı etkiledi. Bunu göz gerisi etmek mümkün değil. Türkiye hastanelere yatırımlar yaptı. Biz 20 yıldır fazlaca güzel şeyler yaptık, pandemi süreci beklenmeyen husus. Biz kaldığımız noktadan itibaren devam edeceğiz.

Türkiye’de son çeyrekte yüzde 2’ye yakın büyüme oldu, inanın çift sayıya çıkaracağız. Başlamış yatırımları devam ettirmemiz lazım. Bütçeyi daha verimli kullanmaya yönleneceğiz. Türkiye büyük bir ülke, yatırımcıların iştahı epeyce. her insanın Türkiye’ye karşı bakışı farklı.

Özel kesimde işler hakikaten âlâ. Organize sanayii bölgelerinde yer yok.

KAYNAK: HABER7