AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ’dan minimum fiyat açıklaması

CesHef

Global Mod
Global Mod
AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ’dan minimum fiyat açıklaması Başşehir Kulisi programında bu hafta Mehmet Acet’in konuğu AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ…

İşte Hamza Dağ’ın açıklamalarından satır başları:

Seçimlere 14 ay var ve tam olarak seçim havasına girdik diyemeyiz. Biz yeni sistemle birlikte birlikte seçimlerin vaktinde yapılacağını söylemiştik. 2018’den bu yana erken seçimi daima söylem ettiler de lakin herbiçimde artık umutları tükendi. Muhalefet tarafınca artık erken seçim lisana getirilmiyor. Biz stratejilerimizi ortaya koyuyoruz. Aslında siyasette hayatımız 5 yıl 5 yıl geçiyor. Her vakit 5 yıl daha sonrasını planlamaya uğraş ederiz.

Muhalefetin adayıyla ilgili de değişik gelişmeler oluyor. Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Erdoğan olmayabilir dedi. Ben de diyorum ki Allah muhalefetin de bilgilisini versin. Bu akla mantığa uyan bir söz değil. Biz birinci günden beri adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylüyoruz. Muhalefetin adayı için daha hayli isimler söylem edilir. İsim isim bakacak olursak İBB Lideri bu işe istekli olduğunu, aslında konsantrasyonunun İstanbul’da olmadığını gösterecek tutumlar ortaya koyuyor. Seçim yaklaştıkça bu aday konusunu açıklayamayacağız üzere telaffuzlar dolanıyor. Benim anladığım bu hususta olabildiğince isim söylemeden bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Muhalefet ısrarla aday belirleme süreçlerinde daima rol çalan bir durumda. Son dönemki Mansur Yavaş ile ilgili ataklarda bunu görüyorum. Toplumsal medyayı takip eden izleyicilerimiz yorumları gorebilir. Mansur beyefendi ikinci levela geçti, Beren Saat ile evvel bir tanıtım. O da topa girme mecburiyetine girdi. İstemem yan cebime koy diyordu lakin artık “Ben de buradayım” diyor. Bu oyunun bir modülü, “Ben de varım”.

“6’LI MASADAN ORTAK ADAY ÇIKMAZ”

O 6’lı masadan ortak bir aday çıkacağını sanmıyorum. Önderleri tanıyoruz, huylarını biliyoruz. O masadan isim çıkmaz. Duruma nazaran oldukcalu aday ile seçime girme durumu oluşabilir. Bu 6’lı artı sekizi bir ortaya getiren irade bunlara bir biçimde ortak adayı dikte ederse fakat olabilir. Bu 6’lı ittifakı bir ortaya kim getirmişse bir daha onlar dikte edecektir.

Bir ortaya geldiğinizde bir ortaya gelme münasebetleriniz gerekiyor. Bir hedef doğrultusunda buluşmak gerek ama bunlar aday konusunda bile anlaşamıyor. İki yıldır yaşadığımız hadiseler ortada. Türkiye olarak 2013’ten bu yana yaşadığımız sokak olayları, darbe teşebbüsleri ortada. Bu haliyle 6 artı 8 partinin durumu ortada.

EKONOMİK PROBLEMLER

Akılcı olmak zorundasınız, artık genelde biraz husus dağılacak lakin iktidarda olacaklar muhalefetteyken farklı bakıyor. Muhalefet olağanda epey kolay laf söyler. Biz burada realiteyi ortaya koymamız lazım. 2 yıldır pandemiyle karşı karşıyayız. Önümüzü görme konusunda hepimizde soru işaretleri vardı. Bu yöneticiler konusunda şiddetli bir müddetç. Siz bir karar almak zorundasınız ve bu halkı etkiliyor. Bunun iktisadı duruyor, gündelik yaşayanların muhtaçlıkları var. Buraya da bir fon ve finans ayırmanız lazım. Bunu yönetmek fazlaca sıkıntı iştir. Biz krizlere alıştık ancak belirsizlik üzerine bir şey inşa etmeye çalışmak fazlaca güç süreç. Biz meçhullüğü geride bıraktık. Biz önümüze daha açık ve net bir biçimde bakıyoruz. Pandemiden daha sonra emtia meblağları arttı. Bunun mazeretlerine sığınmıyoruz. Bizim işimiz şuanda bu enflasyon meşakkatini aşağı indirmek. Enflasyon Haziran ayından daha sonra düz bir çizgiye ulaşacak ve Kasım ayından daha sonra düşmeye başlayacak.

Şu kısa vadede tahminen epeyce tesir doğurmayacaktır lakin Rusya-Ukrayna savaşı özel güç koridorları konusunda lehimize işleyecek durumlar kelam konusu. Avrupa, Rusya ve Ukrayna’dan çıkan açığını bizimle kapatmak zorunda ve bizim bunun için hazırlık yapmamız gerekiyor.

TABAN FİYAT, EMEKLİ VE MEMURLARA ARTIRIM TALEBİ

Enflasyonun altına kimseyi ezdirmeyeceğiz dedik ve ezdirmedik. Yüzde 30-40 artırımlarla bunu ortaya koyduk. Burada bilhassa ticari hayata baktığımızda hareketlilik devam ediyor. Sabit gelirliler konusunda atılımlar yapmamız lazım. Minimum fiyatla ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir düzeyde tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen bilgilere nazaran aslına bakarsanız Temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, taban fiyatla ilgili Aralık ayında konuşuluyor. Ancak gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz.

“ERBAKAN HAYATTA OLSAYDI KARAMOLLAOĞLU’NU PARTİYE ALMAZDI”

Hamza Dağ’dan Temel Karamollaoğlu’nun “Erbakan hayatta olsaydı CHP ile birlikte olurdu” kelamlarına reaksiyon:

Necmettin Erbakan hayatta olsaydı Karamollaoğlu üzere tipleri Saadet Partisi’nin kapısından içeri almazdı. Karamollaoğlu’nun kelamları Erbakan’ı sevenlerin gönlünü incitmiştir.

BABACAN VE DAVUTOĞLU’NA REAKSİYON

Bakanlık, genel başkanlık, başbakanlık yapmış isimler var ve bu isimler hırsları akıllarının önüne geçmiş beşerler. Şuanda görünen tabloda CHP’nin vagonu olmayı tercih etmiş vaziyetteler. Biz Allah bize ömür verdiği sürece Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlığını terk etmeyiz. Bizim bu mevzudaki bakışımız buna dönüktür.

KAYNAK: HABER7