6’lı ittifak CHP’nin reklamcısını isyan ettirdi: Erdoğan’ı 6 kişi için niçin bıraksınlar?

CesHef

Global Mod
Global Mod
6’lı ittifak CHP’nin reklamcısını isyan ettirdi: Erdoğan’ı 6 kişi için niçin bıraksınlar? Başsoy katıldığı bir canlı yayın programında “Seçmenin ne olduğu belirli olmayan 6 kişilik ittifaka oy verme ihtimali yüksek gelmiyor. Nasıl olsa seçim kazanılacak’ diye bir hülya var orada. O hülya bana kâbusa dönebilecek bir düş üzere geliyor.” tabirlerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart’taki lokal seçim kampanyasını yürüten Ateş İlyas Başsoy’dan 6’lı ittifaka yönelik bir tenkit geldi.

Başsoy katıldığı bir canlı yayın programında “Seçmenin ne olduğu muhakkak olmayan 6 kişilik ittifaka oy verme ihtimali yüksek gelmiyor. Ukrayna ve Rusya’nın ayakta alkışladığı bir Lider var, Nobel alacağı konuşuluyor. Niçin bıraksınlar Erdoğan’ı?” sözlerine yer vererek mümkün bir başarısızlığın altını çizdi.

İşte CHP’nin seçim kampanyasını yürüten reklamcı Ateş İlyas Başsoy’un 6’lı ittifak umudunun nasıl kabusa dönüşeceği ile ilgili söylemiş olduği o kelamlar:

İNSANLARDA HEYECAN UYANDIRAMADILAR

6’lı ittifak diye bir kavram çıktı son periyotta ortaya lakin ben de bir heyecan goremiyorum orada. Heyecan potansiyeli var. Çok fazla artılar var, epey olumlu işe yarayacak cevherler diyeyim ancak sonuçta bu cevherlerden yemek pişmedi. İnsanlara da heyecan uyandıracak bir dalga yaratılamadı.

DAHA AZ OY ALACAKLAR UYARISI

Maalesef bu matematik tutmuyor. Bu matematik tutsa Türkiye’de, geçmişte bir sürü sosyalist hareket yüzde 1 alıyorlardı fakat birleştiklerinde bakıyorlar 0.5 alıyorlar. Yüzde 4 almasını bekliyorsun bir sinerji olarak, zıt bir sinerji oluyor, daha da az oy alıyorlar. Şayet netleşmezse ben burada bu biçimde bir risk görüyorum.

TELAFFUZLARININ HALK TARAFINDA BİR MANASI YOK

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in hiç bir manası yok. Çok soyut bir kavram. Lisans eğitimini tamamlamış birisi için manası olabilir lakin pratikte biz bunun için bir ortaya geldik demenin halk tarafında bir manası yok.

VATANDAŞ 6 KİŞİ İÇİN ERDOĞAN’I BIRAKMAZ

İnsanların yoksullaştığı tezi ne kadar gerçekçi? Bizim zannettiğimiz kadar olmayabilir. O yüzden buradan hareket ettiğimizde bize oy verebilecek kitleye epeyce fazla seslenmeyebiliriz. Bu insanların, bu 6 partiyle gelecek beklentisi gerçekçi olmayabilir. Şu anda daha fazla ekmek kazanma bahtları var. Zira üretim var. Tek vardiya çalışan fabrikalar üç vardiya çalışıyor. Bu demek ki üç kat daha fazla insan çalışıyor. Zira ihracat yapıyor iktisat.

Ülkenin başında Rusya ve Ukrayna konusunda her insanın görüşüne başvurduğu, Nobel alacak diye önemli ciddi konuşulan bir Lider var. Niçin bıraksınlar ki Erdoğan’ı 6 kişi için?

HÜLYA KABUSA DÖNÜŞECEK

Lütfen halka bir şey söylesinler. Şu niyet var ya, ‘Nasıl olsa Tayyip Erdoğan hayli yoruldu, fazlaca bitti. Nasıl olsa seçim kazanılacak’ diye bir hülya var orada. O hülya bana kâbusa dönebilecek bir düş üzere geliyor. Tayyip Erdoğan şu durumda kazanabilir seçimi bir daha. Yani seçim olsa kaybedecek diye bir durum yok.