“2022 yaz makyaj trendlerinde doğallık ve ışıltı ön planda”

Batu19

New member
Online hoşluk merkezi Angel Beauty’nin kurucusu Dilara Tortumlu, 2022 yaz aylarının makyaj trendlerini anlattı. Moda ve hoşluk influenceri olan 20 yaşındaki Dilara Tortumlu, bayanların konutta kendilerinin yapabilecekleri yaz makyajları tekliflerinde bulundu. “Kış aylarında soğuk tonlu göz farları ve bordo rujlar üzere makyaj mamüllerine epey ilgi vardı. Artık yaz ayları geliyor” diyen makyaj uzmanı, “Bu yaz, pastellere, pırıltılı makyaj mamüllerine ve parlak neonlara şahit olacağız. Vurgulanmış elmacık kemikleri ile daha sık karşılaşacağız. Yani 2022 yaz makyaj trendlerinde doğallık ve ışıltı ön planda olacak” kelamlarını kaydetti.

“2022’de grafik eyeliner trendler ortasına girdi”

Hoşluk influencer’ı Dilara Tortumlu, pandeminin makyaj trendlerinde değişikliklere yol açtığını hatırlatarak, şöyleki devam etti: “Maskelerin altında göz makyajlarımızda sade ve nude tonları tercih ettik. Bu trend popülerliğini yitirdi ve artık daha renkli ve farklı tonlara ve uygulamalara evrildi. 2022’de grafik eyeliner trendler ortasına girdi. Sadelik ve doğallığın yanında ışıltılı tonlar, mavi farlar ve kırmızı rujlar ilgi görüyor. İnce cilt makyajları da geçtiğimiz senelerda olduğu üzere bu yıl da popülerliğini müdafaaya devam ediyor.”

Toplumsal medyada binlerce takipçisini moda ve hoşluk teklifleri ile yönlendiren hoşluk fenomeni, 2022 döneminin başında popülerliğini artıran ışıltılı aydınlatıcıların bu yaz aylarında yeniden sahnede olacağını belirterek, şu ayrıntıları paylaştı: “Havalar ısınmaya başladı. Bayanlar ıslak, ışıltılı yahut aydınlık bir görünüm istiyor. Highlighter, bir daha ön plana çıkıyor. Yaz aylarında yavaşça allıklar, gözaltı kapatıcıları, ışıltılı dudak nemlendiricileri ve aydınlatıcılar geri dönüyor. Ayrıyeten, ışıltılı ve sedefli göz kalemleri de talep nazarancek.”

“Yaz aylarında stick formda eserler talep görüyor”

Dilara Tortumlu, makyaj gereçlerinde stick formdaki mamüllerin yaz aylarında daha fazlaca tercih edildiğine işaret ederek, “Her yaz olduğu üzere bu yaz da kolay taşınan ve pratik bir biçimde uygulanabilen stick eserler talep nazarancektir. Zira allıklar, highlighter’lar, fondötenler ve güneş kremleri artık stick formda talep ediliyor. Bilhassa krem ve losyon üzere eserlerde pratik uygulama ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Dilara Tortumlu, 2022 yaz makyaj trendlerinde mavi göz kalemi yahut mavi eyeliner’ların da dikkat çektiğini kaydederek, şu ayrıntıları paylaştı: “Bu yaz, kaş laminasyonu daha epey tercih edilecek. Üst gerçek taranmış ve sabit duran kaşlar talep görüyor. Bu sebeple kaş sabitleyici jeller üzere eserler yeni trendler ortasına girdi. Kırmızı rujlar hiç bir vakit popülerliğini yitirmiyor. Dudak kalemlerinin yeniden trend olmasıyla bu yaz koyu renkli, çerçeveli, kırmızı dudaklara daha fazlaca rastlayacağız. Kırmızı rujların, bembeyaz dişlerle ön plana çıktığına şahit olacağız”

“Fantezi estetiği daha epey talep gorecek”

Makyaj ve moda uzmanı Dilara Tortumlu, “Takipçilerimin birçok, ışıltılı ve parıltılı makyaj teklifleri talep ediyor. Pandemide parıltıları özlemiştik; yine trend olması ile artık bayanlar daha ışıltılı ve parıltılı olacak. Yalnızca göz kapaklarında değil, elmacık kemiklerinde, kaş kemiklerinde, hatta tırnaklara kadar inen parıltılara şahit olacağız. Ayrıyeten, 2022 yaz makyaj trendlerinde fantezi estetiğinin de daha fazlaca talep bakılırsaceğini söyleyebilirim” tabirlerini kullandı.

İsviçre’de yaşayan Türk hoşluk influencer’ı Dilara Tortumlu, moda ve makyaj teklifleri ile son 1 yıl ortasında bilhassa Avrupa ülkelerinden epeyce sayıda takipçi kazandı. Toplumsal medya hesaplarında bilhassa moda ve hoşluk mevzularında tekliflerde bulunan ve takipçilerini yönlendiren Tortumlu, büyük makyaj markalarına modellik yapıyor, seyahat yerlerini tanıtıyor. Ayrıyeten, esprili görüntülerle takipçilerini eğlendiriyor. “Angel Beauty” isimli online hoşluk merkezini açan genç model, takipçilerine çeşitli makyaj eserleri sunuyor. Angel Beauty online shop’ta renkli lens ve takma kirpik satılıyor.
 
Üst